Straipsnių paieška
2012-05-28

10 priežasčių kodėl nebuvote pakviestas į darbo pokalbį

Kartais išties geri ir patyrę darbuotojai niekaip negali rasti darbo ir tuomet sako: darbas gaunamas tik per pažintis. Tačiau dažnai jie nesusimasto kaip patys atrodo iš darbdavio pusės. Atrinkome dešimt kritiškiausių klaidų, kurios dažnai pasitaiko, kai darbuotojai mums siunčia savo CV. Įsitikinkite, kad Jūs jų nedarote.

  1. Neatitinkate darbdavio keliamų reikalavimų.

Į vieną darbo vietą šiuo metu dažniausiai kandidatuoja keli šimtai kandidatų, iš kurių išrinkti sau tinkamiausią yra palyginti nesunku. Todėl kandidatų, kurie neatitinka daugumos reikalavimų, CV dažniausiai nėra svarstomos.

  1. Netvarkingas CV.

Darbdaviui Jūsų gyvenimo aprašyme turi būti lengva rasti reikalingą informaciją. Taip pat daugelis darbdavių prieš susitikdami su kandidatu nuomonę apie jį susidaro būtent iš CV. Jeigu jis yra padarytas bet kaip, darbdavys gali pamanyti, kad esate nepareigingas, netvarkingas ir neatidus. Prieš siųsdami CV, parodykite jį draugui ir paklauskite nuomonės, ar lengva rasti reikalingą informaciją, ar viskas išdėstyta logiškai. Patarimų kaip rašyti CV, rasite mūsų puslapyje. Taip galite parsisiųsti CV pavyzdžius.

  1. Nenurodėte į kurią darbo poziciją kandidatuojate.

Įsivaizduokite, kad darbdavys kuria filialą kitame mieste ir jam reikia daug įvairių darbuotojų. Jei nusiūsite CV nenurodę kokio darbo būtent norite, kitaip jūsų CV gali būti ignoruojamas ir Jūs pokalbiui kviečiamas nebūsite.

  1. Nėra kontaktų arba neteisingi kontaktiniai duomenys.

Būtinai pasitikrinkite, ar nurodėte teisingus savo kontaktinius duomenis, ar jie aiškiai matomi tiek CV, tiek laiške, kurį siunčiate darbdaviui. Gali atsitikti taip, kad darbdaviui tiesiog nebus kaip Jūsų pakviesti į darbo pokalbį.

  1. Visą savo CV surašėte laiške, o ne prikabinote dokumente.

Toks CV net neskaitomas, o iš karto trinamas iš el. pašto dėžutės. Nesvarbu, kad esate puikus darbuotojas, bet darbdavys iš karto pamanys, kad nemokate naudotis kompiuteriu, o šiais laikais jis būtinas.

  1. Negalima atidaryti CV.

Dažnai atsitinka taip, kad parašote CV, išsiunčiate, bet darbdavys tiesiog negali jos atidaryti, nes neatitinka programos. Dažnai taip atsitinka su 2007 arba vėlesnės laidos Microsoft Word programa, kuri dokumentus įrašo į vadinamą docx failą, kurio senesnės Word versijos negali atidaryti. Ne kiekvienas darbdavys prašys persiųsti CV, todėl būtinai prieš siųsdami patikrinkite. Tokių problemų išvengsite siųsdami savo CV iš mūsų portalo.

  1. Neprisistatėte.

Siųsdami CV, parašykite bent trumputį laiškutį apie savo sugebėjimus. Niekada nesiųskite tik prikabinę CV, o laiško sritį palikę tuščią. Į tokius CV darbdaviai turi vieną atsakymą: nedėjo pakankamai daug pastangų, todėl ir nepakvietėm. Parodykite darbdaviui, kad ši darbo vieta jums rūpi, ir kad turite daug gebėjimų atlikti visas paskirtas užduotis. Pavyzdžių motyvacinių laiškų pavyzdžių galite nemokamai parsisiųsti mūsų puslapyje.

  1. Siuntėte iš karto į kelias darbovietes.

Jeigu į siuntimo laukelį įrašėte iš karto kelias įmones ir išsiuntę tokį laišką galvojate, kad turite daug šansų būti pakviestas darbo pokalbiui, smarkiai klystate. Darbdavys nori manyti, kad susidomėjote būtent jo pasiūlyta darbo vieta, o ne tą patį šabloną siunčiate į kelias įmones. Nors užtruksite tik keliomis minutėmis daugiau, tačiau kiekvienai įmonei siųskite atskirai, negadinkite pirmo įspūdžio.

  1. Lietuvybės stoka ir klaidos.

Manau šiam punktui daug komentarų nereikia. Tiek darbuotojai, tiek darbdaviai nemėgsta žmonių kurie nenaudoja lietuviškų raidžių arba daro labai daug klaidų. Tokie CV trinami iš karto.

  1. „Keisti“ pomėgiai.

Galbūt esate puikus kinų astrologijos žinovas, arba laikote septynias kates, bet tai, kas visiškai nesusiję su darbu į CV nerašykite. Jei prirašysite retesnių ir ne visiems priimtinų pomėgių, darbdaviui gali kilti abejonių ar Jūs pritapsite prie kolektyvo. Kas kita galioja pomėgiams, kurie tiesiogiai susiję su darbu. Jei domitės kelionėmis ir aplankėte daugumą Europos šalių, tai būtų pliusas kandidatuojant į turizmo vadybininko pareigas.

Jūsų vardas:
Anonimas
daug nesamoniu prirasyta net valytojos darbe reikalinga cv kur gaunama tik minimumas kur lietuvele ritasi
Zina
trūksta konkretumo
Rašykite mums kilus klausimams.
Būsime labai dėkingi, jei pranešite mums apie pastebėtas
tinklapyje klaidas ar pageidaujamas funkcijas.
Teiraujuosi dėl:
Jūsų vardas:
El.pašto adresas:
Telefonas(nebūtina):
Klausimai, pageidavimai:
Prašome palaukti...